Traijnimi Baze në psikotramatologji (Tetove 2019) Albanian Language

Mbas eksperiencës  EMDR ALBANIA në të cilën u trajnuan me shumë se 100 terapiste në teknikën EMDR. Mora vendimin personal  të vazhdoja rrugëtimin tim personal “Ekletik” mbi teknika të ndryeshme përsa i përket psikoterapise,dhe në veçanti përsa i përket psikotraumatologjise.

Kjo ka qene shkaku dhe ndarja ime personale nga  shoqata që vet krijova në Shqiperi.  Ekletismi im personal, dhe deshira per të ndjekur terapi të ndryeshme, direktivit  “Bordit” dhe Përfaqsues të shoqatës  EMDR Europe nuk i pëlqente aspak. Shoqata per EMDR duhet të jepte mësim vetëm për terapine EMDR.  Personalishte skam  qene asnjëhere dakort  me idee të tilla.


Vjen koha kur mbas 14 viteve si Psikoterapistë përrallat nuk ngecin më si tek studentët, vjen koha dhe kupton që asnjë teknike nuk mund te konsiderohet me e mire se nje tjeter. Sidomos kur subjktet e trajtimit psikologjik janë  persona të ndryeshëm. Unë personalishte jam rritur brenda qasjes së psikoterapisë Gestaltiste,dhe gjatë viteve mora dhe një formim në terapi të tjera si BST (B rief solution therapy), Hipnoza dhe EMI ,sespe çdo person është ndryshe nga nje tjeter, dhe nje teknike nuk mund të funksonoj me çdo person.

Ne Vitin 2019 Krijova ne Itali bashke me koleget Italiane Shoqaten per Psikotraumatologji EMI Association. 

Link www.emiitaly.com .

Objektivi kesaj shoqate  është psikoterapia dhe Psikotraumatologjia integruar.

Pse unë personalishtë integrova në praktiken time edhe EMI therapy?

Sepse  është njëra nga teknikat më efikase persa i përket traumes, ajo bashke me EMDR janë per mua sot një lapidar në trajtimin e PTSD dhe Fobise.

EMI dhe EMDR kane shume ngjashmëri, por edhe disa diferenca që per mua  janë shumë të rëndësishme , sespse mbas disa viteve që i praktikoj së sbashku  shohë  që  njëra kompleton tjetrën. EMI ka 24 Levizje okulare, kurse EMDR vetëm dy lëvizje.

Në përvojën time personale EMI shkon më thellë përsa i përket trajtimit të traumës sepse mbush me 24 lëvizjet okularë spektrin vizual të individeve.

Bashkë me shoqaten Cortex drejtuar nga Sema Halili morrem një nisme të re, flasim  per trajnimin bazë në Psikotraumatologji. Kemi filluar në Tetovë grupin e parë dhe jam shumë krenar për ta sepse po mësojne dicka të re. Okazion dhe për mua sepse  për herë të parë personalisht, mund të jap  pervojat e mia dhe mësim edukantëve mbi terapi të ndryeshme.Gjatë trajnimit një vjecare në Psikotraumatologji  edukantët  mësojne si të trajtojnë traumën në mënyrë të integruar. Disa prej teknikave  që ata mësojnë janë CBT Focuesd Trauma ,  EMI,  Terapia Metakonjitive, Gestalt Therapy, Somatic Experience.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: