Trajtimi Universal ne psikotraumatologji EMI Therapy.

Trajtimi universal i traumës na mëson dhe na detyron të kalojmë në disa faza. Përpara se të trajtohen kujtimet traumatike.

👉Modeli Trifazik I lindur në 1940 nga babai i psikotraumatologjisë Pierre Janet për shumë vite ka qenë dhe është modeli guide përsa I perket traumatologjise.
Nga modeli parë Trifazik deri sot shumë autorë të tjerë kanë dhënë kontributet e tyre. Philips e Frederiks në 1995 ndërtuan modelin quajtur SARI.

👉Ky model sot është përvetsuar në shumë modele terapeutike atë mund ta gjejmë në modelin EMDR, EMI, Somatic Experience, Ego State Therapy.

👉Nuk ka rëndësi se çfarë modeli terapeutik profesionisti ndjek e rëndësishmja është të ndiqen fazat e trajtimit traumatik. Ndiqja e fazave shpien sigurishte klientin në rezultatin përfundimtar.

Dr. Elton Kazanxhi

emdr #emi #nlp #somaticexperience #emiitaly #eminorthmacedonia

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: